Selecteer een pagina

Buitenpodium huren ook bij slecht weer?

Podiumwagen huren?

Een buitenpodium huren, ook bij slecht weer?

Wat doet het weer? Dat is altijd de vraag als je een outdoor event, concert of festival organiseert. Houden we het droog? Gaat het té hard waaien? Met als kernvraag: gaat het door of gelasten we het af?

In dit artikel:

Onzekerheid

Een podiumwagen huren voor een event is eenvoudig. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat je op tijd reserveert. Maar wat doe je als het regent of hard waait op de dag van je event? Zijn de desastreuze gevolgen van een afgelast event te vermijden? Wat je zeker niet wilt zijn ongelukken door omwaaiende tenten. Hoe kun je bij het organiseren rekening houden met deze onzekere factoren? Is een mobiel podiumwagen huren een oplossing? Of toch maar een vast podium?

Mobiel buitenpodium huren?

Je kunt een mobiel podium of een buitenpodium huren. Daarmee zet je binnen een uur een compleet podium van wel 10 m2 neer met een stevig dak en naar keus afsluitbare zijkanten. Maar kan die tegen harde wind? Waait hij niet om of raakt hij dan niet beschadigd? Tijdens festivals waarbij veel wind was zijn er wel eens ongelukken gebeurd. Gaat dat met een mobiel buitenpodium wel goed?

Of toch een vast podium?

Als je zulke risico’s niet wilt nemen kun je wellicht beter kiezen voor een vast podium. Of een open podium zonder tent eromheen. Die vangt veel minder wind. Maar ja, dan sta je wel in de regen… Afgelasten is altijd de laatste optie. En naar binnen kan ook niet altijd. Buiten doorgaan kan gevaarlijk zijn en ook schade opleveren aan je materiaal. Het blijven lastige keuzen.

Voordelen van een buitenpodium huren

Er lijkt geen restloze oplossing. Maar het minste risico loop je bij een kleiner buitenpodium. Die is mobieler en kan snel verplaatst worden. De kans op schade is minimaal. Bovendien kun je de buitenpodium verankeren zodat hij nog steviger staat. Zo’n kleinere mobiele buitenpodium vangt sowieso minder wind en al helemaal geen wind als je er geen tent bij opzet. Kies je voor een mobiele podiumwagen check dan altijd of de verplichte certificaten aanwezig zijn zodat je zeker weet dat hij tegen harde wind kan en dat je verzekering er ook mee akkoord gaat.

podiumwagen huren

Podiumwagen huren? Check deze tips

Let hierop als je een mobiel podium huurt:

  • Er zijn veel soorten en maten podiumwagens. Kies wat bij jouw event past.
  • Check welke veiligheidscertificaten er nodig zijn.
  • Kijk of de juiste papieren erbij geleverd worden. Belangrijk voor de verzekering!
  • Kleiner is niet persé veiliger.
  • Kies een gunstige plek voor je podiumwagen: centraal, zichtbaar, hoorbaar.
  • Zorg dat de podiumwagen goed geïnstalleerd staat met uitdraaisteunen en eventueel ankers.

Een podiumwagen huren of toch een vast buitenpodium?

Een groot buitenpodium is vaak de mooiste oplossing. De ARC 86 podiumwagen is het perfecte buitenpodium. Sterk, groot, mooi en gemakkelijk in gebruik. Hij is gekeurd en gecertificeerd. Hij staat als een huis en is bestendig tegen slechte weersomstandigheden, windkracht 7 is geen probleem voor de ARC 84 en 86 podiumwagens (je moet je wel afvragen of een feestje met dat weer nog leuk is).

Het beste podium

Een buitenpodium of een podiumwagen huren doe je bij Prodium. Check de beschikbaarheid op deze pagina of het podium van jouw keus beschikbaar is op de datum van jouw event. Wij adviseren je vrijblijvend over het podium dat het beste past bij jouw event. En we zorgen voor vervoer en opbouw van je buitenpodium of podiumwagen.

Podiumwagen huren?