Selecteer een pagina

Over Prodium: Professionele ARC Podiumwagens

Podiumwagen huren?

Podiumwagen verhuren onder eigen naam

De vraag of we een podiumwagen aan zullen schaffen, hield ons al heel lang bezig. Niet weken, nee… jaren. Met ons bedrijf AVXL (in het kort: een allround verhuurbedrijf op het gebied van licht- en geluidstechniek) staan we met enige regelmaat op podiumwagens en een buitenpodium.

Onze ervaring met podiumwagens

Zo’n podiumwagen is soms een prima wagen, die ook op de door ons gevraagde tijd volledig opgebouwd klaarstaat. Maar zo nu en dan hebben we helaas ook andere ervaringen. Zo komt het regelmatig voor dat we op een mobiel podium staan waarbij we ons afvragen of de situatie wel veilig genoeg is. Bij de opbouw zien we dan dat de onderdelen van de podiumwagen niet (meer) goed op elkaar aansluiten of dat poten zelfs niet meer uitgeklapt kunnen worden. Of we staan op een zo genoemde podiumwagen die eigenlijk niets meer is dan een oplegger van een vrachtwagen, met daardoor te weinig hoogte om een fatsoenlijke lichtshow te maken.

Laten we vooropstellen dat we ook veel goede ervaringen met podiumwagens hebben, podiumwagens die netjes op tijd opgesteld staan en wagens die er tiptop bij staan. De podiumwagens met een opblaasconstructie zijn hier een heel goed voorbeeld van; nadeel daarvan is alleen de netto podiumoppervlakte en het feit dat we onze lampen niet op kunnen hangen.

Investeren in een podiumwagen voor de verhuur

Dus de gedachte om zelf te investeren in een podiumwagen bleef maar door ons hoofd spoken. Het lijkt een goede aanvulling te zijn op het assortiment van AVXL, maar wat zijn dan de wensen die je als licht- en geluidsverhuurbedrijf hebt? Het podium moet stevig staan, standaard truss in het dak hebben, zodat we lampen direct in de dakconstructie kunnen hangen en het moet voorzien zijn van sidewings, waarachter of waaraan we onze speakers kunnen plaatsen.

 

ARC podiumwagen

De ideale podiumwagen vinden

De zoektocht naar de ideale podiumwagen begint. We weten wat we zoeken, verder is een snelle opbouwtijd ervan relevant (tijd is geld!) en zou het ook heel mooi zijn dat de podiumwagen onderscheidend is van de alom bekende mobiele podiums.

De ARC-serie podiumwagens

We hebben die gevonden in de ARC-serie podiumwagens. Door de ronde dakconstructie is hij onderscheidend van alle podiumwagens die we reeds gezien hebben. De dakconstructie is gemaakt van truss, dus we kunnen onze lampen direct in het dak hangen. Het is zelfs mogelijk dit te doen voordat we de constructie verder omhoog liften, dat betekent dat we niet met een steiger of trap elk lampje hoeven in te hangen. De speakers kunnen aan of achter de sidewings geplaatst worden en het podium is maar liefst acht bij zes meter!

Onder welke weercondities kun je een podiumwagen gebruiken?

Daarnaast is de ARC-podiumwagen voorzien van een uitgebreid bouwboek, waarin alle specificaties en keurmerken zijn opgenomen. In het gedetailleerde rapport is te lezen onder welke weercondities het podium gebruikt mag en kan worden, tegen welke windkracht de constructie is bestand en hoeveel sneeuw er op het dak mag liggen.

Podiumwagen snel opgebouwd

De opbouw is goed te doen met twee personen en in nog geen drie kwartier. De wagen ligt lekker achter de auto, ondanks de 2300 kg aan gewicht. En naar klanten kan ik een compleet pakket aanbieden, we hebben alles zelf in de hand en we zijn niet meer afhankelijk van anderen. We leveren zowel podiumwagen als techniek op een evenement. Ons personeel kan na het opbouwen van de wagen meteen door met de opbouw van de techniek, waardoor we personeelskosten besparen voor de klant én de klant heeft voor zijn of haar evenement maar één aanspreekpunt voor zowel podiumwagen als techniek.

Verliefd op de ARC podiumwagen!

We waren dus op slag verliefd op de ARC-podiumwagen! Toch hebben we ervoor gekozen om deze niet toe te voegen aan het assortiment van ons bedrijf AVXL. Dit zou in theorie prima kunnen, maar we willen de ARC-podiumwagen ook graag verhuren aan collega-verhuurbedrijven en dan voelt het niet goed om met een auto of podiumwagen voor te rijden waar met grote letters onze naam (en dus die van de concurrent) op staat.

Daarom is er nu Prodium, een professioneel podium te huren voor festivals, braderieën, feesten, optredens, concerten en theatervoorstellingen.

Boek nu een ARC podiumwagen

En ontvang een gratis orginele Prodium paraplu.

Reserveer online

In een paar klikken

Gratis paraplu

Bij de eerste boeking

Reserveer direct

Bel ons op: