Prodium - Verkoop en verhuur van mobiele podiumwagens Prodium - Verkoop en verhuur van mobiele podiumwagens

Hoezo Prodium….

In mijn eerste blog heb ik beschreven waarom ik een podiumwagen heb aangeschaft. Hierin vertelde ik ook dat ik een allround verhuurbedrijf heb op het gebied van licht en geluidstechniek (stiekem doen we nog veel meer, maar dat is een ander verhaal). Waarom heb ik gekozen om de podiumwagen niet aan het AVXL assortiment toe te voegen?

Deels denk ik dat het goed kan, een podiumwagen toevoegen aan het bestaande assortiment, ik heb tenslotte ook een heel aantal podiumdelen die ik met AVXL verhuur. Aan de andere kant wil ik de ARC podiumwagen ook best graag verhuren aan collega verhuur bedrijven en dan voelt het voor mij niet goed om met een auto/podiumwagen voor te komen rijden waar met grote letters de naam van de concurrent (AVXL) op staat.

Ik vond dus dat ik een bedrijf speciaal voor podiumwagen verhuur moest oprichten.  Daarbij kwam ook nog dat de leverancier van de ARC podiumwagens nog niet vertegenwoordigd is in Nederland en kreeg ik de vraag of ik dit niet op mij wil gaan nemen. Ook daarom denk ik dat een bedrijf alleen gericht op podiumwagen verhuur en verkoop de juiste keus is.

Dus brainstormen, binnen je netwerk suggesties vragen, googlen tot je een ons weegt;) Wat ik het lastige vind aan een goede naam bedenken is dat de naam kort en bondig moet zijn, het moet eigenlijk meteen duidelijk zijn aan welke markt de bedrijfsnaam gelinkt is en de URL moet nog vrij zijn!

Op een avond tijdens een gezellige borrel met mijn partner werd dit weer besproken. Wat wil je je klant vertellen? Was haar vraag. Uhm… Een professioneel podium, maar ja dat is weer een te lange naam. Propodium? Nee ook niet, nog korter: Prodium! Snel googlen of deze naam nog niet bestaat en of de URL nog vrij is en claimen die handel.

Volgende dag de vormgever gebeld en Prodium was een feit. Eigenlijk begint het dan pas, er moet een logo komen, een website, foldermateriaal en niet te vergeten een marketing strategie. Bij AVXL heb ik drie maanden over het logo gedaan, maar nu waren we er in een week uit:

 

Duco Nijp